GORDIJNEN OP MAAT

Gordijnen op maat kopen plus extra service zoals gordijnrails monteren en gordijnen ophangen. Daarvoor moet u bij IPS zijn. Wij hebben een prachtige collectie toonaangevende gordijnen merken in onze showroom.

Bij IPS vindt u een breed uiteenlopend assortiment vitrages, inbetweens, overgordijnen, verduisterende gordijnen, isolerende gordijnen, geluidswerende gordijnen en luxe gordijnen.


Gordijnen op maat kopen

Gordijnen op maat Kobe

Verduisterende gordijnen op maat

Verduisterende gordijnen op maat zijn ideaal voor in uw slaapkamer. Het is immers algemeen bekend dat mensen beter slapen als het echt donker is. Zonlicht in de zomer is heerlijk. Maar super vroeg wakker worden, omdat die koperen ploert al volop schijnt, is minder leuk.

Verduisterende gordijnen doen het ook heel goed in uw woonkamer. Bijvoorbeeld omdat u lekker televisie wilt kijken zonder dat fel zonlicht het beeld flets maakt. En in een tijd dat we steeds vaker hittegolven hebben, houdt een verduisterend gordijn uw woonkamer lekker koel.

Verduisterende gordijnen Kendix

Verduisterende gordijnen Kendix Jardin 80

Inbetween gordijnen

Wat zijn inbetween gordijnen? Die vraag stellen klanten ons regelmatig. Een inbetween gordijn is eigenlijk een tussenvorm tussen overgordijnen en vitrage. Lichter en plooibaarder dan de eerste, wat steviger dan de tweede. Inbetween betekent ook letterlijk ertussenin.

Het is een fijn gordijn als u kiest voor een lekker lichte ruimte en als u tegelijkertijd echte privacy wilt. Met inbetweens kunnen mensen namelijk niet bij u naar binnen kijken, maar u wel naar buiten. Dat is een prettige gedachte.

In ons assortiment vindt u grijze inbetweens, zwarte inbetweens en andere kleuren. We hebben gewone- en luxe inbetween gordijnen. En alles ertussenin.

De Ploeg inbetween gordijnen

De Ploeg inbetween gordijnen

Overgordijnen

Overgordijnen hebben verschillende praktische functies. Op de eerste plaats zorgen ze ervoor dat mensen ’s avonds en ’s nachts niet bij u naar binnen kunnen kijken. Verder houden ze zonlicht tegen. Overgordijnen spelen ook een belangrijke isolerende rol in huis.

In de zomer houden overgordijnen warmte buiten en koelte binnen. ’s Winters is het andersom en houden ze kou buiten en zorgen ze ervoor dat het binnen lekker warm blijft.

Overgordijnen leveren vaak een positieve bijdrage aan de akoestiek in een ruimte. Maar bovenal kunnen overgordijnen heel erg mooi zijn!

Overgordijnen met luxe inbetween gordijnen van Kendix

Overgordijnen met luxe inbetween gordijnen van Kendix

Vitrages

Vitrages worden ook wel glasgordijnen genoemd. Waarschijnlijk omdat ze dicht tegen het raam aanhangen. Een andere reden is misschien dat vitrages vaak witte gordijnen zijn, zo dun als glas.

Vitrage gordijnen zorgen ervoor dat mensen overdag niet naar binnen kunnen kijken en ze temperen het zonlicht. Dat brengt een aangename sfeer in huis. Daarnaast kunnen vitrages een decoratieve functie hebben. Ook zijn er soms prachtige figuren in geweven.

We verkopen en hangen kamerhoge vitrage, maar ook halve vitrage gordijnen die alleen het bovenste deel of het onderste deel van een raam bedekken. Over het algemeen worden vitrages gecombineerd met overgordijnen.

Vitrage glasgordijnen

Vitrages Kendix Tana

Wave gordijnen

Wave gordijnen brengen leven in u huiskamer. Laat maar golven die gordijnplooien. Het brengt een lichtvoetige sfeer in huis en tegelijkertijd is het heel stijlvol. Wij snappen goed waarom wave gordijnen zo trendy zijn. Het geeft een strakke, moderne look met een subtiele twist.

Een wave gordijn heeft dus een regelmatige, golvende plooi. Daardoor hangen ze altijd perfect. Prachtig om te zien. Die golvende wave wordt gemaakt met behulp van speciale haken en zogeheten wave runners die ook wel wave glijders worden genoemd.

Wave gordijnrails van Interstil voor Wave gordijnen

Wave gordijnrails van Interstil voor Wave gordijnen

Welke kleur gordijnen?

Welke kleur gordijnen bij een witte muur? Zomaar een vraagje laatst van een klant. Zwarte gordijnen of witte gordijnen? Misschien een andere kleur? Beige gordijnen vonden ze wat minder goed passen, net als taupe gordijnen.

Het mocht qua kleur iets uitgesprokener zijn. Uiteindelijk zijn het lichte groene gordijnen geworden.

Persoonlijk advies op maat is de kracht van IPS. En dan gaat het echt niet alleen over het feit of u roze gordijnen moet kiezen of okergele gordijnen. Nee, het gaat om het totaalplaatje. Wie bent u? Hoe ziet uw interieur eruit? Gaat het om slaapkamer gordijnen of woonkamer gordijnen? Op die manier helpen we veel tevreden klanten.

Groene gordijnen: Kendix Tana 58, Kendix Dream 58

Groene gordijnen: Kendix Tana 58, Kendix Dream 58

Gordijnen opmeten, gordijnrails monteren en gordijnen ophangen

Bij IPS houden we ervan onze klanten te ontzorgen. Dat doen we door een compleet dienstenpakket aan te bieden. Wat doen we bijvoorbeeld als het gaat om gordijnen? Nou, we kunnen bij u de gordijnen opmeten, gordijnrails monteren en gordijnen ophangen.

Gordijnen opmeten is specialistisch werk. Wij zorgen ervoor dat de maten precies kloppen. Gordijnrails monteren of gordijnen ophangen zijn ook net wat lastiger klussen dan het op het eerste oog lijkt.

Onze vakmensen zorgen ervoor dat uw rails perfect gemonteerd worden. De gordijnen ophangen doen ze ook uiterst nauwgezet. U zult elke dag genieten van uw nieuwe gordijnen.

De Ploeg gordijnstoffen

De Ploeg gordijnstoffen

Kendix gordijnstoffen

Kendix gordijnstoffen

Merken

Hieronder een kort overzicht van de verschillende gordijnen merken in ons assortiment. Onze gordijnen kunnen we leveren in verschillende kleuren, patronen en texturen. Denk aan luxe gordijnen gemaakt van exclusieve garens.

Kinderkamer gordijnen met leuke prints. Isolerende gordijnen, velours gordijnen, rode gordijnen, blauwe gordijnen en echt heel veel meer. Wij hebben een compleet assortiment. Niets is onmogelijk.


De Ploeg gordijnen

De Ploeg gordijnen zijn met vakmanschap gemaakt en draad voor draad samengesteld en geweven. Het zijn kwalitatief hoogwaardige gordijnen die heel lang mee gaan. Bij het Helmondse bedrijf De Ploeg vinden ze duurzaamheid belangrijk.

Zo zijn De Ploeg Durables, zoals de series Sea en Ocean, voor twee derde gemaakt van aangespoelde materialen zoals plastic flessen. Het resultaat is prachtig om te zien en de kwaliteit is super. ‘Goed wonen met een goed geweten’ noemen ze het bij De Ploeg.

Ook verkrijgbaar zijn de Mesh uni serie en de Rise serie met digitaal gedrukte prints. Die zijn gemaakt van ingezameld plastic.

De Ploeg gordijnstoffen collectie

Het draait om bewust omgaan met materialen en ontwerpen, met milieu en met mensen. Dat blijkt ook uit de Ploeg gordijnstoffen collectie. Die is rijkelijk voorzien van allerlei prachtige textielsoorten, treffende structuren en een krachtig uiterlijk.

Kernwoorden zijn veelzijdigheid, moderniteit en een hoog niveau.

Dat geldt ook voor de kwaliteiten Quiet, Calm en Fade die binnen De Ploeg gordijnstoffen collectie opvallen vanwege de plezierige akoestische eigenschappen. Het zijn gordijnen die geluiddempend zijn, én transparant.

Ze hebben het vermogen de scherpe randjes van onprettige omgevingsgeluiden te halen en ze dempen galmende geluiden.

De Ploeg gordijnen Korn Dusk

De Ploeg gordijnstoffen Korn Dusk

De Ploeg gordijnen bestellen bij IPS

Uiteraard kunt u De Ploeg gordijnen bestellen bij IPS. Kom eens kijken in onze showroom. Bijvoorbeeld naar de De Ploeg Choice serie. Dat zijn gordijnen gemaakt van pure vezels. Met een innovatieve techniek zijn die uitermate brandvertragend gemaakt zonder chemische middelen te gebruiken.

Of gaat u voor de De Ploeg Timeless collectie. Dat zijn effen materialen, kalme kleurenmengsels en subtiele structuren. Alles straalt rust uit, vrede en een minimalistische luxe. Een welgekozen tegenwicht tegen de drukte van alledag.

U kiest voor een Scandinavische benadering van harmonie, elegantie en de schoonheid van eenvoud.

De Ploeg inbetween gordijnen Wisper

De Ploeg transparante gordijnstof Wisper

De Ploeg inbetween gordijnen Fog

De Ploeg transparante gordijnstof Fog


Kendix gordijnen

Bent u op zoek naar exclusieve Kendix gordijnen? Wees van harte welkom bij IPS in Culemborg. Kendix is een Brabants merk dat door insiders wereldwijd wordt geprezen om zijn bijzondere ontwerpen, kleuren en structuren. Het zijn gordijnen die het hart sneller doen kloppen.

Het bijzondere aan Kendix is dat het een eigen ontwerpteam heeft. Veelal zijn de designers oud-studenten van de Eindhovense Design Academy, waar toch al zoveel talent vandaan komt.

In de gordijnstoffen ziet u actuele ontwikkelingen terug op het gebied van kunst, architectuur, cultuur en meer.

Kendix Refine 88

Kendix Refine 88

Kendix gordijnen op maat gemaakt

Kendix gordijnen kunnen natuurlijk op maat worden gemaakt. Gordijnen uit de Kendix Modern collectie bijvoorbeeld. Met structuren, finishes, kleuren en garens die tot in alle details perfect bij elkaar passen.

Het is een collectie van bijzondere topkwaliteit. Oogstrelende extravagantie in kleurrijke ontwerpen. Sommige modellen ogen als delicate zomerjurkjes heerlijk fladderend in een verkoelend briesje.

Zo haal je een zoele lente in huis. Het is uitgesproken en tegelijkertijd ingetogen. Modern en natuurlijk. Luxe en bescheiden. Licht en schaduw. Heerlijk wonen!

Gordijnen op maat Kendix Ginza

Kendix Ginza

Welke kleuren Kendix gordijnen

Welke kleuren Kendix gordijnen zijn er allemaal? Nou, we kunnen niet eenduidig zeggen zwarte gordijnen of grijze gordijnen, taupe gordijnen of groene gordijnen. Die hebben ze natuurlijk wel, maar het ligt subtieler.

De kleurencombinaties worden ‘zacht paradijselijk’ genoemd of ‘ingetogen weelde’. Recente collecties hebben kleuren die gebaseerd zijn op beton, edelstenen, mineralen en zachte metalen.

Het draait om melange effecten en toon op toon tinten met variaties van marmer, opaline, krijt en steen. Kendix gordijnen hebben kortom poëtische kleuren die passen in bijna elk interieur.

Luxe inbetween gordijnen Kendix Allure

Luxe inbetween gordijnen Kendix Allure

Okergeel gordijnen Kendix Allure Ameba 67

Kendix Allure Ameba 67


Holland Haag gordijnen

Gordijnen van Holland Haag koopt u bij IPS. Dit Nederlandse bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar. Met Holland Haag gordijnen krijgt u waar voor uw geld. Ze leveren topproducten voor een goede prijs.

Bij Holland Haag weten ze dat gordijnen een belangrijke rol spelen in ieders interieur. Het zijn sfeermakers en smaakmakers. Ze zorgen ervoor dat u zich thuis voelt.

Bij IPS verkopen we en leveren we Holland Haag gordijnen perfect op maat. Of het nou gaat om Holland Haag inbetween gordijnen, Holland Haag verduisterende gordijnen of Holland Haag Cachet gordijnen, dat maakt niet uit.

Catch gordijnen van Holland Haag

Holland Haag Cachet gordijnen

Holland Haag assortiment Cosi en Catch

De Holland Haag Cosi Collectie brengt kleuren in uw huiskamer. Ze noemen het Colorful Living. Het is een veelkleurige, levenslustige gordijnencollectie, geïnspireerd door alle mooie dingen die de natuur te bieden heeft.

Zacht, tijdloos, authentiek vol natuurlijke patronen en dessins. Het is moeilijk om er niet vrolijk van te worden!

Holland Haag Catch is een jeugdige en trendy collectie van gordijnen en andere raamdecoraties. Dat zijn onder meer aluminium- en houten jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen en plisségordijnen. Catch is eigentijds en aaibaar met heerlijk flonkerende kleuren.

Cosi gordijnen van Holland Haag

Holland Haag Cosi gordijnen

Holland Haag Cachet

Holland Haag Cachet is de high-end collectie van dit bijzondere bedrijf. Het bevat topmodellen die een combinatie zijn van spraakmakende stoffen en unieke dessins. Holland Haag laat hiermee als het ware een magische wereld zien vol onbekende mogelijkheden.

Een wereld met dynamische vormen, inspirerende kleuren en temperamentvolle prints en texturen. Het gaat om natuurlijke, zachte materialen, bijzondere stoffen en unieke eigenschappen. Cachet zit boordevol parels die het leven sprankelend maken.

U kunt zelf de Holland Haag Cachet collectie ontdekken in de showroom van IPS.

Cachet van Holland Haag pink

Holland Haag Cachet Pink

Cachet van Holland Haag

Holland Haag Cachet Blue


Interstil: gordijnrails op maat

Nu we het toch over gordijnen hebben, is het belangrijk dat we de ophangsystemen niet vergeten. Wij werken vooral met Interstil producten. In de loop van ruim 50 jaar heeft dit van oorsprong Duitse bedrijf ophangsystemen voor gordijnen weten te perfectioneren.

Het gaat om prachtig design, bijzonder slimme bevestigingssystemen en andere maatwerkoplossingen. Wij kunnen gerust zeggen dat Interstil roedes in elk interieur passen. En ze blijven innoveren met in het achterhoofd de bedrijfsfilosofie om goede producten nog beter te maken.

Interstil Wave rail met Wave glijder techniek

Interstil Wave rail met Wave glijder techniek

W-golfplooiglijder is de rail voor wave gordijnen

Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de W-golfplooiglijder techniek. Een mooi Scrabblewoord, maar Interstil ontwikkelde hiermee ook een ophangsysteem dat qua vormgeving en omvang perfect is afgestemd op de maten van moderne gordijnen.

Het is de innovatieve samensmelting van techniek en gordijnstof tot één geheel. Die samensmelting is de geboorte van wave gordijnen.

Ze hebben elegante, regelmatige plooien en nergens ook maar enige rimpeling. Die vloeiende vormen gekoppeld aan een strak uiterlijk maken wave gordijnen zo bijzonder.

Wave rail van Interstil W-golfplooi W3.2

Wave rail van Interstil W-golfplooi W3.2

Interstil F1 paneelgordijnsysteem voor stofpanelen

Paneelgordijnen zijn prachtig, maar het ophangen was niet altijd een feest. Interstil F1 maakt daar radicaal een einde aan. Ze schrijven een geheel nieuw hoofdstuk in het boek over paneelgordijn technieken.

Bottom line is dat de daadwerkelijke ophanging, de paneelwagen, onzichtbaar achter het profiel is verborgen. Uw paneelgordijnen stralen als nooit tevoren. De paneelwagen kan op een slimme manier overweg met alle bestaande ophangmogelijkheden, inclusief haakjes en lussen en banden. Echt ideaal!

Paneelgordijn rails plafondmontage

Paneelgordijnen rails plafondmontage als roomdivider

Paneelgordijn rails wandmontage

Paneelgordijn rails wandmontage

Binnenloopsystemen

Interstil heeft ook binnenloopsystemen geperfectioneerd. De glijders zitten onzichtbaar in de profielen. Ze zorgen ervoor dat u uw gordijnen soepel en zachtjes open of dicht kunt doen. Dat geldt ook voor zware gordijnen.

Dit binnenloopsysteem kan ook grotere afstanden makkelijk overspannen, zonder doorzakken. De ontwerpers hebben hiervoor technologie uit de bruggenbouw toegepast bij het ophangen van gordijnen. Geniaal!

Het zijn ook nog eens mooie ontwerpen die uw interieur extra uitstraling geven.

Interstil Wave binnenloopsysteem

Iterstil Sphere

Gordijnroede voor klassieke gordijnen

De gordijnroede van Interstil voor klassieke gordijnen mag er ook zijn. Het zijn de ringen in dit systeem die de ophanging mooi benadrukken. Ze bewegen soepel en elegant. Uw klassieke gordijnen gingen nog nooit op zo’n plezierige manier open en dicht.

U kunt kiezen uit vele verschillende modellen en materialen. Edelstaal voor de moderne mens, messing voor een klassieke look, hout voor een natuurlijke uitstraling, en meer.

Er is altijd een systeem dat helemaal past bij uw specifieke voorkeuren en bij uw interieur.

Gordijnroede zwart Interstil

Interstil gordijnroede Wimbledon

Gordijnroede edelstaal interstil

Interstil edelstaal gordijnroede Matrix

Animatie Wave rail Interstil


Kobe gordijnen

Kobe gordijnen komen van Kobe Interior Fabrics, een familiebedrijf in het Brabantse Valkenswaard. Kobe gordijnen en andere interieurstoffen worden verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd.

Tamala FR Kobe gordijnstoffen

Kobe Tamala FR Essentials by Kobe

De kamerhoge gordijnen in de Kobe FR Essentials collectie zijn vlam vertragend en hebben een perfect evenwicht tussen tijdloos design en essentiële functionaliteiten. Ze voelen heerlijk natuurlijk aan. U kunt kiezen uit veel verschillende moderne kleuren.

Kobe gordijnen Surfaces

Surfaces Ceramic 2

Kobe interior design

De Kobe interior design Earth collectie is volledig gebaseerd op de ogenschijnlijk eenvoudige, alledaagse pracht die de natuur ons biedt, zonder dat we er echt bij stilstaan. Het gaat om verfijnde elegantie en natuurlijke details.

Met gordijnen uit de Earth collectie haalt u als het ware moeder aarde zelf in huis. Het gaat om twaalf verschillende kamerhoge gordijnstoffen, inbetween gordijnen en vitrage gordijnen.

Ze hebben natuurlijke kleuren en organische structuren. Perfect voor een ontspannen interieur met chique elementen.

Earth collectie van Kobe

Earth collectie van Kobe

Alvar 8 Earth by Kobe

Alvar 8 Earth by Kobe

Kobe gordijnen collecties bekijken in onze Showroom

De Kobe gordijnen collecties kunt u bekijken in de showroom van IPS. Bijvoorbeeld gordijnen uit de Kobe Roots collectie. Terug naar wie u bent en waar u voor staat. Deze gordijnen hebben een intense connectie met de natuur met een vanzelfsprekende elegantie en royale luxe.

De Roots collectie van Kobe heeft niet alleen de natuur als inspiratiebron. U ziet ook elementen terug uit de interieur- en modetrends van nu. Van allerlei weldadige stoffen worden linnen gordijnen gemaakt, satijnen gordijnen en velours gordijnen.

Het is uitbundig en veelzijdig. Misschien wel net als u. Kom kennismaken in onze showroom!

Roots collectie van Kobe

Ginkgo 2 Roots by Kobe


Kvadrat gordijnen

Bent u op zoek naar Kvadrat gordijnen? Bij IPS bent u aan het juiste adres. Het Deense Kvadrat produceert verduisterende gordijnen, akoestische gordijnen, kant-en-klare gordijnen en overgordijnen.

De gordijnen van Kvadrat hangen wereldwijd in alle mogelijke woningen, kantoren, horeca, en openbare gebouwen. Kvadrat past dus ook bij u thuis voor het raam.

Kies voor gordijnen die uw kamer perfect verduisteren, of die geweldige akoestische kwaliteiten hebben. Of een combinatie van die twee.

Kvadrat Bayou 011

Kvadrat Bayou 011

Kvadrat gordijnstoffen

De collectie Kvadrat gordijnstoffen is haast legendarisch en telt maar liefst ruim driehonderd verschillende, unieke producten. Van gordijnstof Accent tot en met Zulu 2, ontworpen door de Italiaanse designer Giulio Ridolfo.

Sowieso zijn veel Kvadrat gordijnstoffen bedacht door beroemde internationale ontwerpers.

Kvadrat gordijnstoffen zijn stuk voor stuk een krachtige bundeling van schoonheid en functionaliteit. Dat wordt mogelijk gemaakt door de eisen die Kvadrat aan de gordijnen stelt, de creativiteit van de ontwerpers, en de fabricage in de beste textielweverijen.

Kvadrat Open by Kinnasand

Kvadrat - Open by Kinnasand

Kvadrat Spheres by Kinnasand

Kvadrat - Spheres by Kinnasand

Kvadrat stoffen kopen

Verkooppunt IPS Culemborg is een goede start om kennis te maken met de volledige Kvadrat gordijncollectie. Daar zitten ook veel duurzame stoffen tussen. Zoals de Re-Wool serie die bijna voor de helft bestaat uit stofresten van de eigen fabrieken.

De Revive serie is helemaal gemaakt van hergebruikt polyester.

We hadden u nog niet verteld over de ‘Ready Made Curtain’. Dat is een kant-en-klaar gordijn, inclusief een makkelijk te monteren systeem om ze op te hangen. Ontwikkeld in samenwerking met de Franse ontwerp broers Bouroullec.

Dit alles en veel meer vindt u in de showroom van IPS.

Kvadrat Quotes Untitled AB4 gordijn

Kvadrat Quotes Untitled AB4

Kvadrat Quotes Untitled AB3 gordijn

Kvadrat Quotes Untitled AB3

Inspiratie
Kvadrat


Kom uw gordijnen uitzoeken in onze showroom

Gordijnen uitzoeken bij IPS is een plezierige bezigheid. De keuze in onze showroom is groot. Onze gespecialiseerde medewerkers kunnen u optimaal adviseren over merken, kleuren, vormen, structuren en ontwerpen.

Het is heerlijk om net zolang te combineren totdat u een gordijn hebt gevonden dat helemaal aansluit bij al uw wensen.

Wilt u een afspraak maken? Het team van IPS maakt graag tijd voor u vrij.

Mail onsBel ons


IPS

Textielweg 18D - B
4104 AM   Culemborg
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 09.00 - 16.00
Dinsdag 09.00 - 16.00
Woensdag 09.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 16.00
Vrijdag 09.00 - 16.00
Zaterdag Op afspraak

contact

+31 345 514953
info@ipsculemborg.nl

© Copyright IPS | Privacybeleid