SHUTTERS

Shutters voor het raam zijn in feite een soort luiken voor binnen. Alleen zijn het geen dichte luiken, maar zitten er verstelbare horizontale lamellen in. Het is een bijzonder sfeervolle vorm van raamdecoratie. Zeker de populaire houten shutters.

IPS is een Flagshipstore van Zonnelux. Daar zijn we trots op. Wij hebben een prachtige collectie shutters.


Shutters op maat zwart

Shutters op maat zwart

Shutters op maat

Shutters op maat zijn een logische keuze. U wilt natuurlijk dat ze perfect passen. Laat ze daarom goed inmeten door de specialisten van IPS. Dan komt het gegarandeerd in orde.

Wij verkopen en monteren vooral houten shutters op maat. Het maatwerk dat wij leveren gaat tot op detailniveau. Wij zijn pas tevreden als het voor de volle honderd procent klopt.

Dat geldt voor de houten shutters voor gewone ramen. Maar we kunnen net zo goed houten shutters leveren voor ramen met afwijkende maten. Voor dakramen bijvoorbeeld, of shutters voor draaikiepramen. Er is heel veel mogelijk.

Shutters op maat wit

Shutters op maat wit

Verschil tussen shutters en houten jaloezieën

Het belangrijkste onderscheid tussen houten shutters en houten jaloezieën is dat shutters eigenlijk luiken zijn. Luiken die u open- of dicht kunt doen. In de luiken zitten lamellen die u kunt bedienen met behulp van een stang. Het geheel is erg stevig gemaakt.

Bij jaloezieën zijn de lamellen met elkaar verbonden door middel van koorden of ladderbanden. Ze worden vaak aan het plafond bevestigd. Meestal worden ze bediend met een koord of een draaimechanisme. Jaloezieën hangen los en zijn dus wat minder robuust dan shutters.

Houten shutters

Houten shutters op maat zijn een sieraad voor elk interieur. Ze worden gemaakt van top materialen, van houtsoorten als lindehout, tulpenhout en abachi. Deze laatste houtsoort is misschien wat minder bekend, maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in sauna’s.

De maximale afmetingen van shutters zijn 3 meter hoog en 1,4 meter breed. Dat is geen beletsel om shutters te plaatsen voor bijvoorbeeld schuifpuien of tuindeuren. Het is namelijk niet moeilijk om verschillende shutters naast elkaar te monteren. Sterker, dat is een prachtig gezicht!

Zonnelux shutters collectie

Welke lamelbreedtes zijn er beschikbaar?

Wij maken alle shutters perfect op maat voor u. Dat betekent dat er ook veel mogelijk is als het gaat om lamelbreedtes. U moet ervan uitgaan dat u kunt kiezen uit alle lamelbreedtes tussen 60mm en 90mm.

Welke breedte u ook kiest, shutters zijn een fijne manier om heel veel sfeer in huis te krijgen. U kunt de lamellen van de shutters naar eigen inzicht verstellen.

Helemaal dicht als bescherming tegen een felle juli zon. ’s Ochtens en tegen de avond half open om zo te spelen met licht en donker, met zon en schaduw.

Shutters voor iedere woonruimte

Die mooie op maat gemaakte shutters passen in elke ruimte. Ze verhogen de sfeer en zijn echte stijliconen. En het maakt echt niet uit wat uw smaak is of hoe u interieur eruitziet. Houdt u van modern wonen, een klassieke woonkamer of een alternatief interieur?

Shutters passen altijd. En die shutters passen ook in elke ruimte in huis. Het is niet voor niets dat veel mensen online zoeken op ‘shutters woonkamer’, ‘shutters badkamer’, ‘shutters slaapkamer’ en ‘shutters verduisterend’.

Ons antwoord is: ja, in al die ruimtes kunt u shutters toepassen. En het ziet er ook nog eens geweldig uit!

Welke kleuren shutters zijn er?

Natuurlijk leveren we zwarte shutters en witte shutters. Dat zijn de kleuren die momenteel populair zijn. Maar als een klant ons vraagt: welke kleuren shutters zijn er nog meer? Dan is onze eerste neiging om te zeggen: heel veel.

Ga maar na: er zijn sowieso dertig standaard kleuren en afwerkingen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit alle RAL-, NCS- of Sikkens kleuren. Dus weten we haast zeker dat we shutters kunnen leveren in uw lievelingskleur.

ClearView shutters

U kunt de lichtinval van de shutters bepalen door de shutterlamellen open of dicht te doen. U gebruikt daarvoor de bedieningslat.

Het is ook mogelijk de shutters met ClearView uit te rusten. Met dit verborgen systeem kunt u één lamel open of dicht doen, waarna de andere lamellen automatisch volgen.

Shutters inmeten

IPS kan voor u de shutters inmeten. Dat moet nauwkeurig gebeuren. Onze specialisten hebben zoveel kennis en ervaring, dat ze niet snel voor verrassingen komen te staan. Het inmeten is een beginpunt voor prachtige houten shutters op maat in uw woning.

Montage shutters

IPS monteert de shutters graag voor u. Wij vinden het belangrijk u te ontzorgen. Daarom geven wij advies, kunnen wij de shutters voor u opmeten en monteren.

Onze gespecialiseerde monteurs staan bekend om hun kennis en ervaring. Als u IPS de shutters laat ophangen, weet u zeker dat het tiptop in orde komt. De montage van shutters kan binnen het kozijn, of erop. Geen probleem.

Merken

Voor alle mogelijke raamdecoraties en raambekleding, zoals shutters, werken we op een plezierige manier samen met Zonnelux. We zijn een Flagshipstore van dit A-merk uit Nederland. Daar zijn we trots op. Het zijn prachtige producten die we met liefde en plezier bij u thuis monteren.


Zonnelux shutters

Zonnelux is een topmerk in het segment van maatwerk raamdecoraties. Met de slogan: ‘Ieder raam verdient een sieraad’, als uitgangspunt maken ze prachtige producten. Waaronder shutters.

Zonnelux shutters zijn geschikt voor alle mogelijke zonwerende toepassingen in woningen en interieurs. Houten shutters zijn prachtig om te zien. Ze brengen sfeer en comfort. Zonnelux shutters zijn er in verschillende uitvoeringen.

Eco-line shutters

De lamellen van de Eco-line shutters hebben een beetje een ovale vorm. Ze zijn gemaakt van tulpenhout, u weet wel van de prachtige magnolia boom. Deze vorm en dit materiaal maken dat Eco-line shutters er bijzonder elegant uitzien.

We kunnen Eco-line shutters leveren in 18 verschillende kleuren. De lamellen kunnen 60 mm breed zijn of 90mm. Met deze lamellen kunt u een prachtig spel spelen van licht en schaduw. Eco-line shutters brengen nog meer sfeer in uw interieur.

Top-line shutters

Ook de lamellen van onze Top-line shutters kunnen we gerust ovaal noemen. Ze zijn gemaakt van hout van de lindeboom. U kunt kiezen uit de lamelbreedtes 35 mm, 60mm en 90mm. Onze tip: hoe breder de lamellen, hoe meer lichtinval u kunt creëren.

Onze collectie Top-line shutters kunnen we leveren in 24 verschillende kleuren. Als daar niet uw favoriete kleur tussen zit, is het ook mogelijk te kiezen uit RAL-, Sikkens- of NCS-kleuren. Daar is wel een meerprijs aan verbonden.

Brushed-line shutters

Het bijzondere van de Brushed-line shutters is dat de lamellen een houtstructuur hebben die u letterlijk kunt voelen. Mooi om te zien, prettig om aan te raken. U hebt de keuze uit een lamelbreedte van 60 mm of van 90 mm en uit 6 verschillende kleuren.

Deze shutters zijn gemaakt van hout van de Anna Paulownaboom. Vernoemd naar de vrouw van koning Willem II. Het is sterk hout en toch zacht. Ideaal voor muziekinstrumenten, meubels en Brushed-line shutters.

Piet Boon by Zonnelux shutters

Houdt u van bijzonder en exclusief, dan zijn de unieke Piet Boon by Zonnelux shutters wellicht wat voor u. Ze hebben de typische eigenschappen die Studio Piet Boon zo geliefd maken.

De lamellen, die verkrijgbaar zijn in breedtes van 54 mm of 81 mm, zijn niet afgerond. Het geheel heeft strakke lijnen. De shutters kunnen we leveren in herkenbare Piet Boon grijstinten en naturelkleuren. Deze Piet Boon shutters zijn van abachi hout, waardoor ze een zeer elegante uitstraling hebben.

Piet Boon by Zonnelux shutters

Piet Boon by Zonnelux shutters

Piet Boon shutters

Inspiratie
Zonnelux


Kom uw shutters uitzoeken in onze showroom

Shutters zijn bijzonder stijlvol en passen bij elk soort raam en in elke ruimte. U kunt ze helemaal opendoen om ongestoord naar buiten te kijken. Als u ze dicht doet, houden ze het zonlicht tegen. Ook kunt u spelen met licht en schaduw.

Als u interesse hebt in Zonnelux shutters, kom dan langs in onze showroom. Het is fijn als u foto’s meeneemt en de maten van de ramen. Wij denken met u mee en geven u een advies dat helemaal past bij uw situatie en uw voorkeuren.

Wilt u een afspraak maken? Het team van IPS maakt graag tijd voor u vrij.

Mail onsBel ons


IPS

Textielweg 18D - B
4104 AM   Culemborg
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 09.00 - 16.00
Dinsdag 09.00 - 16.00
Woensdag 09.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 16.00
Vrijdag 09.00 - 16.00
Zaterdag 10.00 - 16.00
Buiten openingstijden op afspraak

contact

+31 345 514953
info@ipsculemborg.nl

© Copyright IPS | Privacybeleid