LINOLEUM VLOER

Elke linoleum vloer is een klein wonder. Maak kennis met Marmoleum van Forbo. Forbo's linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, staan voor veelzijdigheid, duurzaamheid en kracht.

Linoleum is een prachtig product. Vraag het aan de specialisten van IPS in Culemborg. Zij weten er alles van. Hier vindt u een overzicht van onze linoleum producten.


Forbo Marmoleum vtwonen VTW02 Kalk linoleum vloer

Forbo Marmoleum vtwonen VTW02 Kalk

Linoleum vloeren

Linoleum vloeren vindt u terug in elke ruimte waar een vloer het zwaar te verduren heeft. Kijk maar eens naar beneden in ziekenhuizen, scholen, schepen, kantoren, wachtruimtes en andere openbare gebouwen.

Grote kans dat er een linoleum vloer ligt. Het mooie is, een linoleum vloer past net zo goed in iedere woning, ook in die van u.

Forbo Marmoleum Walton 3371-171 cement linoleum vloer

Forbo Marmoleum Walton 3371-171 cement

Forbo Marmoleum Walton Uni linoleum vloer

Forbo Marmoleum Walton Uni

Linoleum vloer voordelen

Een linoleum vloer heeft veel voordelen. Zo is het een zeer duurzame vloer want volledig gemaakt van natuurlijke materialen. Een linoleum vloer is oersterk, zeer slijtvast en gaat wel veertig jaar mee. Ook bij intensief gebruik.

En een linoleum vloer is hygiënisch. Bacteriën en andere micro organismen krijgen geen kans zich te ontwikkelen. Linoleum vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ze dempen het geluid, wat goed is voor de akoestiek in een ruimte. En een linoleum vloer gaat heel goed samen met vloerverwarming.

Forbo Marmoleum Cocoa 3584 - 3581 linoleum vloer

Forbo Marmoleum Cocoa 3584 - 3581

Forbo Marmoleum Cocoa 3584 white chocolate linoleum vloer

Forbo Marmoleum Cocoa 3584 white chocolate


Wat is een linoleum vloer?

Linoleum is een uitvinding van de Schot Frederick Walton. Na enig experimenteren mengde hij halverwege de 19e eeuw lijnolievel met kurk- en houtmeel en hars en rolde dit mengsel uit. Aan de onderkant bevestigde hij jute.

Hij noemde het product linoleum. Want lijnolie komt van vlas, linum in het Latijn, en olie heet in die taal Oleum. Walton ging op grote schaal linoleum produceren. Een linoleum vloer werd al snel wereldwijd een zeer populaire vloerbedekking. Mensen vonden het ook fijn materiaal om uit te gutsen trouwens.

Wat is een linoleum vloer?

Forbo Marmoleum Solid linoleum vloer

Forbo Krommenie

Het duurde niet lang of er kwamen ook linoleum fabrieken in Duitsland, de Verenigde Staten en in 1899 in Nederland. De naam: Nederlandsche Linoleumfabriek, gevestigd in Krommenie.

Het bedrijf leverde linoleum door heel Europa. Later werd de onderneming overgenomen door het Zwitserse Forbo en ging het verder onder de naam Forbo Krommenie. Nog steeds is het een begrip in de wereld van linoleum vloeren. Nu onder de naam Forbo Flooring Systems.

Marmoleum vloer Forbo Krommenie

Marmoleum Love Life Reflect 3358 petrol

Linoleum Marmoleum?

Klanten stellen ons nogal eens de vraag: wat is het verschil tussen linoleum en Marmoleum? Nou, eerlijk gezegd is er geen verschil. Om dat uit te leggen, moeten we even terug naar Forbo Krommenie.

Dat bedrijf besloot op een bepaald moment om linoleum te produceren onder een eigen merknaam: Marmoleum. Omdat het al gauw een heel populair product werd, gingen mensen de twee begrippen steeds vaker door elkaar gebruiken. Linoleum werd Marmoleum. Marmoleum werd linoleum.

Wat is het verschil tussen linoleum en Marmoleum

Linoleum vloeren van Forbo, met de merknaam Marmoleum

Linoleum vloer betonlook

Bij een nieuwe vloerbedekking voor thuis, denken mensen niet meteen aan linoleum. Toch is het de overweging waard. Zoals gezegd: linoleum heeft vele voordelen. Zo is het een ideale vloer voor mensen met bepaalde allergieën. Want het is een zeer hygiënische vloerbedekking die ziekteverwekkers geen enkele kans geeft.

Genoeg mensen die linoleum gewoon een heel mooi en duurzaam product vinden. Dat is ook logisch. Linoleum is verkrijgbaar in alle mogelijke modekleuren en in diverse designs. Zo is een linoleum betonlook vloer bijvoorbeeld erg populair bij mensen die houden van een moderne woonkamer met een strakke uitstraling.

Forbo Marmoleum Solid betonlook linoleum vloer

Betonlook linoleum vloer Forbo Marmoleum Solid 3724


Marmoleum in combinatie met vloerverwarming

In steeds meer woningen is vloerverwarming te vinden of willen mensen vloerverwarming aanleggen. Dat is een zuinige manier van verwarmen en heerlijk comfortabel.

Marmoleum lijkt helemaal gemaakt voor vloerverwarming. Het is een relatief dunne en soepele vloerbedekking. Als natuurproduct neemt het makkelijk de temperatuur van de omgeving aan. Het geleidt de warmte goed. Linoleum is dus geschikt voor alle mogelijke vormen van vloerverwarming.

Marmoleum in combinatie met vloerverwarming

Marmoleum kan prima gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming

Linoleum leggen

Linoleum leggen kunt u het beste aan de vakmensen van IPS overlaten. Het is specialistisch werk en het vereist een hoge mate van nauwkeurigheid. Dat zijn precies de eigenschappen die helemaal bij ons passen.

We zorgen er in overleg voor dat we het linoleum leggen op een ondervloer die vlak is. Daar hebben we veel ervaring mee, want de IPS professionals zijn ook gespecialiseerd in gietvloeren. Voor een vlakke vloer moet u bij IPS zijn.

Als alles is uitgehard, lijmen we banen linoleum aan de ondervloer vast. De naden tussen de banen ‘lassen’ we aan elkaar. Zo krijgt u een perfecte, waterdichte linoleumvloer die jarenlang meegaat.

Forbo Marmoleum linoleum vloer laten leggen door IPS Culemborg

Forbo Marmoleum vtwonen VTW01 Mergel

Linoleum vloer schoonmaken

Een linoleum vloer schoonmaken is niet moeilijk. Het enige dat u moet onthouden is dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen mag gebruiken. Dat gaat niet goed samen met de lijnolie in de linoleum.

Een linoleum vloer schoonmaken is een kwestie van vegen of stofzuigen. Verder af en toe met een licht vochtige mop over de vloer gaan. Vlekken kunt u verwijderen met een doekje en wat lauwwarm water. Dat was het.

Marmoleum vloer schoonmaken

Forbo Marmoleum Love Life Reflect 3355 rosemary green

Linoleum vloer schoonmaken

Forbo Marmoleum Love Life Inspire 5225 compressed time

Linoleum merken

Zoals we eerder al schreven is Forbo uit Assendelft in Nederland de bekendste linoleum producent. Onder de naam Forbo Flooring Systems brengt het Marmoleum op de markt. Dat is de merknaam van Forbo linoleum. Maar ook Tarkett produceert prachtige linoleum vloeren. Net als het Franse bedrijf Gerflor.


Forbo Flooring

Het spreekt haast voor zichzelf dat wij voor elke situatie een Forbo Marmoleum vloer van Forbo Flooring Systems kunnen verkopen en leggen. Dit in Nederland gevestigde bedrijf maakt onder de naam Marmoleum linoleum vloeren van topkwaliteit.

Een Marmoleum vloer bestaat voor bijna 100 procent uit de natuurlijke materialen jute, vlas (lijnolie), hars, houtmeel en kalksteen. Er zijn vele Marmoleum kleuren.

Forbo Marmoleum vloer van Forbo Flooring Systems

Forbo Marmoleum Concrete 3702 Liquid Clay

Forbo Marmoleum Click

Forbo Marmoleum Click is een soort Marmoleum laminaat en bestaat uit panelen van verschillende formaten. De rug van de panelen is van geluiddempend kurk, de toplaag van Marmoleum. Forbo Marmoleum Click kunnen we leveren in 23 kleuren.

Forbo Marmoleum Click is een gezonde keuze. Door de antistatische eigenschappen stoot het stof en vuil als het ware af. En vanwege de antibacteriële kwaliteiten van deze vloeren hebben micro-organismen geen kans om te groeien.

Marmoleum click

Forbo Marmoleum Click

Forbo Marmoleum vtwonen

Forbo heeft in samenwerking met vtwonen een unieke collectie Marmoleum vloeren samengesteld. De voordelen van deze Marmoleum vloeren zijn groot. Zo is Marmoleum een ideale basis voor vloerverwarming.

Forbo Marmoleum vtwonen VTW09 Nikkel

Forbo Marmoleum vtwonen VTW09 Nikkel

Marmoleum dempt het geluid en voelt geriefelijk aan de voeten. Verder zijn Marmoleum vloeren uit de vtwonen collectie sterke vloeren en zeer duurzaam, omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen en wel 30 jaar meegaan.

Forbo Marmoleum vtwonen VTW03 Duin

Forbo Marmoleum vtwonen VTW03 Duin

Forbo Marmoleum vtwonen VTW04 Leem

Forbo Marmoleum vtwonen VTW04 Leem

Forbo Marmoleum bij IPS

Voor Forbo Marmoleum moet u bij IPS zijn. Wij verkopen en leggen dit topproduct al vele jaren. Wilt u meer informatie, neem dan alstublieft contact met ons op. Of maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Daar kunnen we u uitgebreid kennis laten maken met Marmoleum vloeren van Forbo.

Forbo Marmoleum Concrete

Forbo Marmoleum Concrete 3712 orange shimmer / 3738 orange glow

Linoleum vloer kopen bij IPS in Culemborg

Marmoleum Love Life Share 5218 Welsh moor

Inspiratie
Forbo Flooring


Zoekt u een linoleum vloer?

Zoekt u een linoleum vloer voor in uw bedrijf of voor thuis? Wij weten zeker dat we u kunnen helpen. We hebben een brede collectie linoleumvloeren van het Europese topmerk Forbo Marmoleum.

Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Daar kunnen we u alles vertellen over dit fantastische product, over duurzaamheid en andere goede eigenschappen.

Het team van IPS maakt graag tijd voor u vrij!

Mail onsBel ons


IPS

Textielweg 18D - B
4104 AM   Culemborg
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 09.00 - 16.00
Dinsdag 09.00 - 16.00
Woensdag 09.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 16.00
Vrijdag 09.00 - 16.00
Zaterdag 10.00 - 16.00
Buiten openingstijden op afspraak

contact

+31 345 514953
info@ipsculemborg.nl

vakantie

In juli en augustus is onze showroom op zaterdag alleen op afspraak geopend vanwege de vakantieperiode.

© Copyright IPS | Privacybeleid