VLOERKLEED

Een vloerkleed van IPS verwarmt de ruimte waarin het ligt. Tegelijkertijd voegt het een decoratief element toe. Een goed gekozen vloerkleed kan de verbindende schakel zijn tussen interieur, meubels en de mensen die er in leven.

Een luxe vloerkleed is een statement. Het houdt de woonkamer als het ware bij elkaar. Bij IPS verkopen we verschillende prachtige vloerkleed merken.


Luxe vloerkleed

Luxe vloerkleden Van Besouw bij IPS Culemborg

Wollen vloerkleed

Mensen kiezen een vloerkleed vaak omdat ze warme voeten willen hebben. Het is ook nog eens geluiddempend en isolerend. Prachtig toch zo’n wollen vloerkleed in beige of blauw. Of een wollen kleed met een totaal andere kleur natuurlijk. Heerlijk warm.

Zeker op koud aanvoelende tegelvloeren of houten vloeren zonder vloerverwarming. Op zulke ondergronden komt bijvoorbeeld een wollen vloerkleed goed tot zijn recht.

Wollen vloerkleed

Wollen vloerkleed Van Besouw 1406-010

Vloerkleed woonkamer

Maar een vloerkleed in de woonkamer kan ook andere functies hebben. Wat dacht u van de geluiddempende eigenschappen van een vloerkleed? Het is goed voor de akoestiek in een kamer, zeker in hoge ruimtes.

Een vloerkleed heeft verder de kwaliteiten om elke woonkamer moeiteloos te transformeren. Van een strakke, wat kille situatie naar een oer gezellige plek. Of van een wat rommelig aandoende ruimte naar een modern interieur. Een vloerkleed doet wonderen.

Vloerkleed woonkamer

Vloerkleed Jabo 2623-210

Wat is het verschil tussen een tapijt, vloerkleed of een karpet?

De termen karpet, tapijt en vloerkleed worden onderling nogal eens verwisseld. Toch zijn er verschillen tussen deze soorten vloerbedekking. Een tapijt leggen we van muur tot muur. Vaak vastgelijmd aan de ondervloer.

Vloerkleed voor commercieel gebruik van Ege Carpets

Vloerkleed voor commercieel gebruik van Ege Carpets

Een vloerkleed is een losliggend stuk vloerbedekking, verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo is een rond vloerkleed of een ovaal vloerkleed momenteel erg populair.

Het begrip karpet is weer afgeleid van het Engelse carpet. Het grappige is dat ze in Engeland met carpet tapijt bedoelen. Terwijl in het Nederlands karpet een beetje ouderwetse naam is voor een vloerkleed.

Vloerkleed voor commercieel gebruik

Vloerkleed voor commercieel gebruik van Ege Carpets

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Hoe groot een vloerkleed in uw woonkamer moet zijn, is sterk afhankelijk van de grootte van de ruimte. Ook is het van belang hoeveel meubels er in staan. Met andere woorden: is het een rustig interieur of een drukke woonkamer?

Standaard vloerkleed maten zijn 140 x 200 centimeter, 160 x 230 centimeter en 170 x 240 centimeter. Het is belangrijk dat het vloerkleed rondom ruimte heeft. Minimaal 30 tot 45 centimeter. Dit om te voorkomen dat de woonkamer klein oogt.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Desso Sense of Marble vloerkleed 2022

Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Een vloerkleed bij de bank leggen kan op verschillende manieren. Wij noemen de twee meest voorkomende oplossingen.

Als uw woonkamer groot genoeg is, kan het een idee zijn om een groot vloerkleed uit te kiezen. Met een dusdanige omvang dat de bank, salontafel en twee grote leunstoelen er op passen. Dat ziet er prachtig uit.

We adviseren om er wel voor te zorgen dat er aan de randen nog een stukje vloerkleed over is. Dat geeft een rustiger beeld.

Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Vintage Vloerkleed Bonaparte 173-201

U kunt er ook voor kiezen het vloerkleed het middelpunt van de kamer te maken. In dat geval rusten alleen de voorpoten van de bank en de fauteuils op het kleed. De salontafel staat er wel helemaal op. Dit is een mooie oplossing voor wat kleinere ruimtes.

Moet een vloerkleed onder of voor de bank?

Vloerkleed voor de bank Van Besouw 2606

Hoogpolig vloerkleed

Bij een hoogpolig vloerkleed zijn de haren, die ook wel polen worden genoemd, vrij lang. Ergens tussen de drie en vijftien centimeter. Dat is heerlijk zacht en warm aan uw voeten.

Wij verkopen hoogpolige vloerkleden in alle soorten en maten. U moet weten dat deze vloerkleden verkrijgbaar zijn in heel veel verschillende kleuren. Als voorbeelden noemen we een groen vloerkleed, een roze vloerkleed, of een hoogpolig blauw vloerkleed.

Hoogpolig vloerkleed

Hoogpolig vloerkleed Van Besouw

Vloerkleed laagpolig

Bij een laagpolig vloerkleed zijn de haren, de polen, korter dan een centimeter. Het zijn vaak wat strakkere vloerkleden. Het zijn ideale kleden om bijvoorbeeld de eethoek op te zetten. Op laagpolig tapijt schuiven de stoelen wat makkelijker.

Ook laagpolige vloerkleden zijn er in veel varianten en kleuren. Zo horen een sisal vloerkleed en een jute vloerkleed ook tot de laagpolige vloerkleden. Een wollen vloerkleed kan zowel laagpolig als hoogpolig zijn.

Vloerkleed laagpolig voor commercieel gebruik van Ege Carpets

Vloerkleed laagpolig voor commercieel gebruik van Ege Carpets

Vloerkleed merken

Bent u van plan binnenkort een vloerkleed te kopen, maar weet u nog niet wat? Wij adviseren u graag. Wij weten haast zeker dat we een vloerkleed voor u hebben dat helemaal past bij uw situatie.

Bij IPS hebben we enkele vooraanstaande merken vloerkleden in het assortiment. Vrijwel elk merk levert hoogpolige vloerkleden en laagpolige vloerkleden. Het aanbod aan kleuren, designs en varianten is erg groot. Niets is onmogelijk.


Desso vloerkleed

Een Desso vloerkleed hoort bij u thuis. De plek waar u helemaal uzelf bent. In een ruimte die volledig uitstraalt wie u bent en waar u van houdt. Het begint bij de vloer en de vloerbedekking. Dat is de basis. Desso weet dat als geen ander.

Met een Desso vloerkleed geeft u een ruimte sfeer. Kunt u accenten plaatsen op de juiste plek. Natuurlijk past bij een eettafel een ander vloerkleed dan bij de bank.

Voor de ene plek kunt u beter een laagpolig vloerkleed kiezen, terwijl bij het zitgedeelte u voeten lekker kunnen wegzinken in een warm hoogpolig kleed.

Vloerkleed Desso & Ex Nature 7852-206

Desso vloerkleed & Ex Nature 7852-206

Desso luxe vloerkleed

Desso is een Nederlands bedrijf dat schitterende vloerkleden maakt voor elke situatie. Variërend van een relatief eenvoudig karpet tot een luxe vloerkleed. Altijd van hoge kwaliteit.

Desso is een dochter van het Franse Tarkett, een multinational op het gebied van vele soorten vloerbedekking. Desso Tarkett of Tarkett Desso zijn namen die door elkaar worden gebruikt.

Desso Sense of Marble vloerkleed

Desso Sense of Marble

Desso vloerkleed op maat

Als standaard vloerkleden u niet aanspreken, is een Desso vloerkleed op maat wellicht iets voor u. Creëer op relatief eenvoudige wijze hét vloerkleed dat perfect bij uw persoonlijkheid past.

U kiest de afmetingen, de vorm, de afwerking en natuurlijk de kleur of kleuren. Zacht of hard? Een rechthoekig of rond vloerkleed? Niets is te gek, u bepaalt!

Een Desso vloerkleed brengt iets ongedwongens in uw woonkamer. Het geeft sjeu en brengt sfeer.

Laagpolig vloerkleed Desso Fresco 8823

Laagpolig vloerkleed Desso Fresco 8823


Van Besouw vloerkleed

Het bijzondere aan Van Besouw is dat het niet alleen een uitgebreid aanbod vloerkleden heeft. Ook kunnen van bijna alle tapijten in de collectie vloerkleden gemaakt worden. Precies volgens uw eigen voorkeuren.

Luxe vloerkleed op maat gemaakt

Luxe vloerkleed op maat Van Besouw-1803-610

Ga dus aan de slag en ontwerp uw eigen vloerkleed. Combineer kleuren, structuren en materialen. Hebt u liever een rond vloerkleed of een ovaal vloerkleed, of kiest u voor organische vormen?

Van Besouw vloerkleed

Van Besouw vloerkleed 3805-601

Mix en match net zolang totdat u het vloerkleed van uw dromen hebt gecreëerd. IPS en Van Besouw zorgen er vervolgens voor dat u droom uitkomt.

Vloerkleed organische vorm

Vloerkleed organische vorm

Luxe vloerkleed organische vorm

Vloerkleed Van Besouw 2612-280


Jabo Carpets vloerkleed

De naamgever van Jabo Carpets, Jan Bosman, bedacht in 1953 een machine waarmee hij materialen als kokosvezels, hennep en sisal kon verwerken. Daarmee zag ook het eerste sisal vloerkleed het levenslicht.

Jabo Carpets vloerkleed

Jabo Carpets vloerkleed 1640-630

Sisal vloerkleed

Anno nu is een sisal vloerkleed nog steeds erg gewild. Sterker, het is nooit uit de mode geweest. Neem nu karpet 9421 van Jabo. Dat benadert het allereerste sisal tapijt op een perfecte manier.

Als sisal vloerkleed is het populair in woonkamers, slaapkamers, keukens en kinderkamers. Verkrijgbaar in dertien verschillende kleuren.

Sisal vloerkleed

Sisal vloerkleed Jabo 9429-070

De wollen vloerkleden van Jabo zijn puur natuur. Heerlijk warm en het ideale karpet om een bank op te zetten. Zeg maar dag tegen koude voeten. Jabo karpet 1627 is er een mooi voorbeeld van.

Wollen vloerkleed van Jabo

Wollen vloerkleed van Jabo

Blenden is in. We mixen met z’n allen heel wat af. Dat geldt ook voor vloerkleden. Het vlak geweven karpet 2432 symboliseert het als geen ander. Gemaakt van 90 procent PP, wat staat voor polypropyleen en 10 procent wol.

Een heerlijke mix met een natuurlijke uitstraling. Ideaal voor in uw woonkamer.

Vloerkleed van Jabo

Vloerkleed Jabo 2627-570


Kom uw vloerkleed uitzoeken in onze showroom

Geweldig dat er zoveel verschillende vloerkleden zijn. Neem gerust de tijd om het vloerkleed te kiezen dat helemaal bij u past. Onze specialisten weten alles van karpetten, kleuren, materialen, structuren en merken. Zij helpen u graag om een keuze te maken. Kom uw vloerkleed daarom uitzoeken in onze showroom.

Wilt u een afspraak maken? Het team van IPS maakt graag tijd voor u vrij.

Mail onsBel ons


IPS

Textielweg 18D - B
4104 AM   Culemborg
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 09.00 - 16.00
Dinsdag 09.00 - 16.00
Woensdag 09.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 16.00
Vrijdag 09.00 - 16.00
Zaterdag 10.00 - 16.00
Buiten openingstijden op afspraak

contact

+31 345 514953
info@ipsculemborg.nl

© Copyright IPS | Privacybeleid