NORA RUBBER VLOER

Wij leggen rubberen vloeren van nora flooring systems. Een rubber vloer heeft nogal wat bijzondere eigenschappen. Zo zijn ze super slijtvast, geluiddempend als geen andere vloer en zeer antislip.


Nora Flooring Systems rubberen vloeren

Nora Flooring Systems rubberen vloeren

Nora vloeren

Zo’n rubber vloer van nora heeft een heel rijtje voordelen. Hij is makkelijk schoon te maken en emissiearm. Dat betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Wij kunnen zo’n vloer leggen zonder coatings en zonder voegen. Ze gaan tientallen jaren mee. En nora vloeren zijn mooie vloeren. U heeft er elke dag plezier van!

Nora systems

Nora vloeren is een Duits bedrijf met als volledige naam nora systems GmbH. Al sinds 1950 is nora gespecialiseerd in rubber vloeren. Ze hebben alles in eigen hand: de ontwikkeling, de productie en de verkoop. Echt Made in Germany.

We hebben al heel wat positieve eigenschappen van nora vloeren genoemd. We weten er nog een paar: ze zijn vuur vertragend, in de vloeren zit geen chloor, geen PVC en geen weekmakers. Het zijn dus duurzame vloeren. En ook economisch gezien een goede keuze, want ze gaan heel lang mee.

norament 926 grano

Nora norament 926 grano

Rubber vloerbedekking kleuren

De keuze in rubber vloerbedekking kleuren van nora is enorm. Alleen al het standaard assortiment is verkrijgbaar in meer dan driehonderd verschillende kleuren, ontwerpen en structuren.

Dat maakt het mogelijk om een haast oneindig aantal combinaties te maken voor uw rubberen vloer. Het is wellicht goed om te weten dat nora voor elke toepassing in elk marktsegment ook nog eens speciale kleuren heeft ontwikkeld. Zo is het mogelijk om voor elke situatie een aparte sfeer te creëren.

Nora rubber vloerbedekking kleuren

Nora vloeren zijn verkrijgbaar in meer dan driehonderd verschillende kleuren, ontwerpen en structuren

Nora rubber structuren

Thema: Ebony and Linen

Nora rubber kleuren

Thema: Bisque and Sage


Marktsegmenten

Wij leveren en leggen nora rubberen vloeren voor allerlei marktsegmenten. Vloeren voor de gezondheidszorg, voor het onderwijs, voor de industrie, vloeren voor winkels en warenhuizen, voor openbare gebouwen zoals bibliotheken, en vloeren voor de transportsector.

Nora norament 926 rubber vloertegels

Voor ons is ieder project elke keer weer anders. Dat geldt ook voor elke nora vloer, want elke sector is anders en stelt eigen eisen aan de technische eigenschappen van de vloer en het ontwerp. En iedere klant heeft ook weer een eigen wensenlijstje wat de vloer betreft. Voor ons is dat geen enkel probleem.

Nora norament 926 castello 5353

Nora norament 926 Castello 5353

Nora norament 926 arago 5181

Nora norament 926 arago 5181


Vloeren voor de gezondheidszorg

In de gezondheidszorg worden nogal wat eisen aan een vloer gesteld. Zo moet een vloer voldoen aan allerlei bijzondere medische criteria op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Nora vloeren van rubber voor de gezondheidszorg

Nora vloeren van rubber voor de gezondheidszorg

Comfort is een must, net als extreme slipbestendigheid. Tegelijkertijd hoort de vloer zeer functioneel te zijn en helemaal passend bij de functie van een ruimte. Een nora rubberen vloer van IPS voldoet aan al die eisen.

Het mooie van nora is ook dat ze voor elke ruimte in de gezondheidszorg een aangepaste rubberen vloer hebben. Dat is eigenlijk heel logisch. Aan een vloer in de entree worden immers andere eisen gesteld, dan aan de vloer in een operatiekamer of op een revalidatie afdeling.

Nora vloerbedekkingen voor de gezondheidszorg

Nora vloerbedekkingen voor de gezondheidszorg

Vloerbedekking voor toepassingen in de gezondheidszorg

Voor de gezondheidszorg heeft nora een uniek systeemconcept voor vloeren ontwikkeld. Met dit concept kunnen in ruimtes met meerdere functies rubberen vloerbedekking met identieke dessins worden toegepast. Super handig.

Nora rubber vloer voor ziekenhuis

Nora heeft ook rubber vloerbedekkingen voor bijzondere afdelingen in een ziekenhuis. Dat is zeker nodig op de röntgen afdeling bijvoorbeeld. En in ruimtes voor CT-scans en MRI-onderzoeken. Verder kan in patiëntenkamers een passende rubber vloer de sfeer positief beïnvloeden.

Vloerbedekking voor ziekenhuizen

Vloerbedekking voor de onderwijssector

De rubber vloer voor scholen van nora voldoet aan de door de overheid gestelde eisen in het ‘Frisse Scholen’ concept’. Ze zijn hygiënisch, duurzaam, geluiddempend, brandvertragend en emissiearm. Daarnaast biedt nora unieke ontwerpen voor kinderdagverblijven, basisscholen, voortgezet onderwijs en universiteiten.

Vloer kinderdagverblijf

Vloeren voor kinderdagverblijven

Een schoolvloer van nora is verkrijgbaar in ruim 300 kleuren, designs en texturen. Zodoende kan elke onderwijsinstelling een eigen unieke vloer samenstellen. Zeker als ze het combineren met geïntegreerde afbeeldingen van bijvoorbeeld een schoollogo of bewegwijzering. Alles is mogelijk.

Nora vloerbedekking voor het onderwijs

Nora vloerbedekking voor het onderwijs

Vloerbedekking voor onderwijstoepassingen

Voor scholen is het belangrijk dat de vloerbedekkingen in de verschillende ruimtes gezond, duurzaam en prettig zijn. Leerlingen en onderwijzers brengen er tenslotte veel tijd op door. Daarom is een nora rubberen vloer voor het onderwijs hygiënisch, duurzaam en goedkoop in onderhoud.

Een nora rubber vloer zorgt voor een geluiddempend effect

Een rubber vloer zorgt voor een geluiddempend effect

Dit elastische materiaal zorgt ook nog eens voor een geluiddempend effect. Dat is op elke school plezierig. En het is een verende vloer, wat ergonomisch heel belangrijk is, want het lichaam wordt minder belast. De geweldige antislip kwaliteiten zorgen ervoor dat kinderen ongedwongen kunnen spelen en rennen.

Vloerbedekking voor onderwijs

Industriële vloerbedekking

Het is duidelijk dat aan industriële vloerbedekking in bijvoorbeeld productieruimtes extreme eisen worden gesteld als het gaat om slijtvastheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Deze vloeren moeten bijvoorbeeld absoluut vuil- en vochtwerend zijn.

Tegelijkertijd wordt van industriële vloerbedekking gevraagd dat het fijn is om over te lopen. Want niemand wil dat werknemers blessures oplopen vanwege een harde vloer. Dan kom je al snel uit bij een mee verende rubber vloer van nora.

De elastische eigenschappen van nora rubber maken ook dat de vloer geluiddempend is en bijdraagt aan een goede akoestiek in iedere ruimte.

Nora vloerbedekking laboratoria

Nora vloerbedekking voor laboratoria

Industriële toepassingen

Nora vloeren zijn er voor industriële toepassingen in bijvoorbeeld werkplaatsen, cleanrooms, productieruimtes, laboratoria en datacentra. Elke specifieke plek stelt specifieke eisen aan een vloer. Nora heeft voor iedere toepassing een rubberen vloer op maat.

Dat geldt ook voor andere ruimtes op een productielocatie, zoals kantoren, vergaderzalen, kantines, toiletten en ontvangstruimtes. Daar is sfeer ook belangrijk, net als hygiëne en duurzaamheid. Het vraagt om rubberen vloeren met lage emissies, die lekker zijn om over te lopen.


Vloerbedekking voor openbare gebouwen

Vloerbedekking in openbare gebouwen is een harmonisch samenspel tussen functionaliteit en schoonheid. De vloer moet verder duurzaam zijn, comfort bieden, vriendelijk zijn voor de lichamen van bezoekers en makkelijk als het gaat om onderhoud en schoonmaken.

Met al die eisen in het achterhoofd, komt u al snel uit bij een rubber vloer. Het zijn duurzame, gastvrije vloeren die ook nog eens emissiearm zijn. Ze produceren dus geen schadelijke stoffen. Nora vloeren kunnen we leveren met geïntegreerde afbeeldingen. Handig voor routing, voor logo’s en symbolen of om in een ruimte verschillende functies te scheiden.

Vloerbedekking voor openbare gebouwen

Nora norament Castello

Rubber vloer openbare gebouwen

Musea, bibliotheken, overheidsgebouwen, luchthavens, het zijn stuk voor stuk locaties die veel mensen over de vloer krijgen. Dat vraagt om veelzijdige vloeren, zoals die van nora. Zo biedt nora rubber vloeren met een extreme slijtvastheid om beschadigingen en loopsporen te voorkomen.

Het is verder praktisch als vloerbedekkingen op vliegvelden of in treinstations eenvoudig zijn schoon te maken en te onderhouden. Dit zijn locaties die 24/7 open zijn en iedereen wil de hinder voor reizigers tot een minimum beperken.

Voor andere openbare gebouwen zoals kantoren, bibliotheken en musea is het juist weer heel belangrijk dat de vloer bijdraagt aan een gezond binnenklimaat, en dat hij geluiddempend is.


Vloeren voor winkels en warenhuizen

Vloeren voor winkels en warenhuizen zijn vaak multifunctioneel. Een winkelvloer is niet alleen om over te lopen. Het is ook de plek waarop winkeliers hun producten presenteren en een stuk beleving neerzetten. De vloer als visitekaartje.

Een winkelvloer hoort ook slijtvast te zijn, duurzaam, emissiearm en makkelijk schoon te maken. Een nora rubber vloer combineert die eigenschappen als geen andere vloer.

In de detailhandel draait het inderdaad om details, het gaat om emoties, om merken. Met nora vloerbedekking is het makkelijk om in een winkel sferen te creëren en speciale deelgebieden in te richten voor verschillende productgroepen.

Vloeren voor winkels en warenhuizen

Nora vloeren voor winkels en warenhuizen

Vloerbedekking voor winkelketens en de horeca

Voor winkelketens en horecaketens is herkenbaarheid belangrijk. Huiskleuren, logo’s en andere afbeeldingen in de rubberen vloer kunnen daar een bijdrage aan leveren. Ook is de vloer doorslaggevend voor de inrichting van de winkel.

Nora vloeren zijn verkrijgbaar in een haast oneindig aantal dessins, kleurencombinaties en structuren.

Al die eigenschappen maken het mogelijk een winkel of restaurant zo in te richten dat klanten of gasten zich makkelijk kunnen oriënteren. Ze voelen zich op hun gemak, want het is eenvoudig om de weg te vinden naar bepaalde functies, zones, producten of een specifieke shop-in-shop.


Vloerbedekking voor schepen en jachten

Aan vloerbedekking voor schepen, jachten, veerboten, tankers, werkboten, cruiseschepen en olieplatforms worden unieke eisen gesteld. De lijst aan voorschriften en voorwaarden is lang. IMO-certificaten bewijzen dat een vloer voldoet aan alle gestelde eisen. Zoals de unieke IMO-vloerbedekkingen van nora.

IMO-vloeroplossingen van nora zijn tot in het extreme bestand tegen alle mogelijke omstandigheden op zee. Ze hebben alles in zich om de veiligheid van passagiers en bemanning te waarborgen. Superieure brandveiligheid bijvoorbeeld en perfecte antislip kwaliteiten. Want veel ongelukken ontstaan door uitglijden en vallen.

Vloerbedekking voor schepen en jachten

norament 926 grano 5318

Rubber vloerbedekking voor schepen en jachten

norament 926 grano 5321

Nora vloeren onderhoud

Een nora rubber vloer heeft nauwelijks onderhoud nodig. Geen coating, geen wax of afdichting. Dat komt omdat deze vloerbedekkingen een dicht oppervlak hebben dat vuilafstotend is en niet-poreus. Dus zijn nora vloeren makkelijk schoon te maken.

Agressieve, milieuvervuilende reinigingsmiddelen zijn een absolute no go. In feite is schoonmaken op een basis van water voldoende. Daar kunnen eventueel speciale nora pads aan toegevoegd worden. Ideaal om uw rubber vloer vele jaren in topconditie te houden. Beter voor de vloer, voor het milieu en voor uw financiën.


Rubber vloer fitness

Nora heeft speciale sportvloeren ontwikkeld voor fitness en andere sportieve toepassingen. Bij deze vloeren ligt de nadruk op veerkracht, duurzaamheid, hygiëne, antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.

Veerkracht is niet alleen belangrijk bij het sporten, maar ook om een eventuele val op te vangen en blessures te voorkomen. Duurzaamheid, omdat zo’n vloer lang mee moet gaan. Hygiëne, want bij sporten zoals fitness is altijd de kans aanwezig dat iemand de grond raakt. Dan is het belangrijk dat de vloer geen schadelijke stoffen afgeeft.

Fitness vloeren

Fitness vloeren zijn veilige vloeren waarop iedereen zich vrijuit kan bewegen. Het is een vloer die tegen een stootje kan. Die niet kapot gaat als er een dumbbell op valt. Waar een sporter gerust op kan gaan liggen om oefeningen te doen.

Een rubberen fitness vloer van nora heeft al die eigenschappen en meer. Zo is de kans op uitglijden nihil dankzij de goede antislip kwaliteiten.

Tot slot is het belangrijk dat fitness- en andere sportvloeren het geluid dempen. Dat ze de akoestiek in een ruimte verbeteren. Want veel sportende mensen in een ruimte, eventueel met publiek erbij, kan zorgen voor een overweldigend geluidsniveau. Dan is het heel aangenaam als dat geluid, dankzij de nora vloer, geen hinderlijk of zelfs schadelijk lawaai wordt.

Fitness vloeren

Fitness vloeren verkrijgbaar bij IPS

Rubber vloer fitness

Rubber vloer fitness


Kom uw rubber vloer uitzoeken in onze showroom

Zoals u kunt lezen zijn er veel verschillende rubberen vloeren voor alle mogelijke branches en marktsegmenten. De vloeren zijn er in talloze kleuren, structuren en met verschillende eigenschappen.

De nora vloeren die wij leggen zijn altijd elastisch, geluiddempend, hygiënisch, emissiearm en meer. Overtuig uzelf en kom u rubber vloer uitzoeken in onze showroom.

Wilt u een afspraak maken? Het team van IPS maakt graag tijd voor u vrij.

Mail onsBel ons


IPS

Textielweg 18D - B
4104 AM   Culemborg
Google maps

openingstijden showroom

Maandag 09.00 - 16.00
Dinsdag 09.00 - 16.00
Woensdag 09.00 - 16.00
Donderdag 09.00 - 16.00
Vrijdag 09.00 - 16.00
Zaterdag Op afspraak

contact

+31 345 514953
info@ipsculemborg.nl

© Copyright IPS | Privacybeleid